Info

Iskelmä Festivaali 2017

                                           SAAPUMINEN

Iskelmä Festivaali sijaitsee Jämsän HimosParkissa, Keski-Suomessa, Päijänteen länsirannalla. Virallinen osoite on Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä.

Muistathan noutaa hotellihuoneesi/mökkisi avaimen Himos Centerin vastaanotosta. Vastaanotto on avoinna seuraavasti:

to 22.6. 09 - 00

pe 23.6. 09 - 21

la 24.6. 09 -21

su 25.6. 09 -18

 

KARAVAANIALUE JA LEIRINTÄ 

Sekä karavaanareiden että leirintäalueelle saapuvien vastaanotto sijaitsee leirintäalueen edustalla. Vastaanotto karavaanialueelle on avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 12 - 22, leirintään torstaista lauantaihin klo 12 - 22.

Iskelmä Festivaalin karavaanialueet sijaitsevat Länsirinteiden läheisyydessä. Muistathan, että paikan päällä myydään vain sähköttömiä karavaanipaikkoja. Karavaanialueelle päästäkseen jokainen leiriytyjä tarvitsee kolmen päivän Iskelmä Festivaali -lipun. 

Himoksen leirintäalue sijaitsee niin ikään Länsirinteiden läheisyydessä. Teltan tuominen ja siinä nukkuminen kuuluu festivaalilipun hintaan, mutta auton, asuntoauton tai -vaunun tuomisesta veloitetaan maksu paikan päällä. Leirintä avautuu torstaina klo 12 ja sulkeutuu sunnuntaina klo 12.

 

-         Kolmen päivän lipulla/rannekkeella leiriytyminen on sallittua torstaista klo 12 sunnuntaihin klo 12

-         Kahden päivän lipulla/rannekkeella leiriytyminen on sallittua perjantaista klo 12 sunnuntaihin klo 12

-         Lauantain päivälipulla/rannekkeella leiriytyminen on sallittua lauantaista klo 12 sunnuntaihin klo 12

 

Autopaikan ja sähköttömän karavaanipaikan hinnat:

 

3 päivää                                          50€
2 päivää                                          40€ (pe-su)

Lauantai           
                              20€

 

 Sekä leirinnän että karavaanialueen ikäraja on 18 vuotta. Alueelle ei saa tuoda lemmikkejä.

 

INFOPISTE

Iskelmä Festivaalin Infopiste sijaitsee aivan festivaalialueen pääportin läheisyydessä.  Infopisteen yhteydestä löydät narikan, löytötavarapisteen sekä alkometrin. Infopisteessä voit myös vaihtaa paperilipun festivaalirannekkeeseen. Lisäksi Infopisteeltä on mahdollista ostaa wc-rannekkeita.

LIPUNVAIHTO

Lipunvaihtopisteet sijaitsevat sekä Infopisteellä että Himos Centerin pihassa. Kaikki festivaaliliput vaihdetaan paikan päällä rannekkeisiin. VIP-liput vaihdetaan rannekkeen lisäksi erilliseen VIP-passiin. Tarkistathan jo rannekkeenvaihtotilanteessa, että ranneke on kunnolla kiinni. Rannekkeiden päitä ei saa leikata tai polttaa. Emme korvaa rikkoutuneita tai kadonneita rannekkeita. Pidätämme oikeuden poistaa rannekkeen toistuvaa häiriötä aiheuttavalta asiakkaalta, emmekä tällöin ole velvollisia korvaamaan asiakkaalle uutta ranneketta.

 

     ÄLÄ TUO FESTIVAALIALUEELLE

-Alkoholia tai avattuja juomapulloja; poikkeuksena yksi 0,5l tyhjä muovipullo, jonka saat täytettyä vedellä vesipisteellä
- Järjestelmäkameroita, videokameroita, kuvaushelikoptereita tai droneja
- Lemmikkieläimiä tai villieläimiä, paitsi itsesi
- Selfiekeppiä
- Lasipulloja
- Omia radiopuhelimia
- Sateenvarjoja - oma sadetakki tai -viitta mukaan!

- Teräaseita ja yli 15cm pitkiä ketjuja
- Mitään epämiellyttävää, millä voisi vahingoittaa itseä tai kaveria. Näitä ovat mm. laserosoittimet, spraypullot, teräaseet, räjähdysherkät aineet ja asiat sekä kättä pidemmät välineet
- Älä myöskään pukeudu neonkeltaiseen tai -oranssiin, järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavaan vaatekappaleeseen

- Mikäli tuot festivaaleille reseptilääkkeitä, otathan ne mukaasi alkuperäisissä pakkauksissaan

- Huomaathan myös, että tupakointi on kiellettyä festivaalialueen lavan edustalla.

 

RAVINTOLA-ALUE

Koko Iskelmä Festivaalin alue on varustettu A-oikeuksin, joten muistathan pitää henkilöllisyystodistuksen mukanasi. Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kiellettyä.

Ravintola Tupa

Iskelmän festivaalialueella sijaitseva Ravintola Tupa tarjoaa festarikansalle herkullista ja täyttävää aamiaista sekä maittavaa kotiruokalounasta noutopöydästä käsin.
 

Ravintola Tuvan aamiainen tarjolla torstaista sunnuntaihin klo 08 - 11

Ravintola Tuvan kotiruokalounas tarjolla torstaista sunnuntaihin klo 12 – 22

Mono Pub & Pizzeria

Himoksen oma Mono tarjoaa maistuvimmat snackfoodit ja laadukkaat pizzat tunnelmallisen aurinkoterassin lomassa.

Mono Pub & Pizzeria on avoinna:

to 22.6. klo 14 - 02

pe 23.6. klo 11 - 02

la 24.6. klo 11 - 02

su 25.6. klo 11 – 16

RUOKAMAAILMA

Iskelmän ravintola-alueen lisäksi festivaalialueelta löytyy yhteensä peräti seitsemän erilaista Street Food Truckia ja kuusi pop up -ravintolaa, jotka tarjoavat toinen toistaan herkullisempia festivaalisapuskoja.

Ruokamaailmasta löytyvät tänä vuonna seuraavat ruokapisteet:

 

Poppamies Burger Beast Food Truck

The Pop-Up Food Truck

NYC Gourmet Food Truck

Macho Tortilla Food Truck

Suburban Sandwich & Salad Bar Food Truck

American Burger Food Truck

Löfbergs Street Food Café

American Grill

Nordic Gourmet Kalaravintola

Go-Tan Asian Kitchen

Festarigrilli

Dennis Festaripizzeria

Perinteinen FestarigrilliMYYNTIKOJUT JA MERCHANDISE

Iskelmän festivaalialueelta löydät mitä moninaisimman kattauksen erityyppisiä myyntikojuja, joiden avulla voit virittää itsesi entistä juhlavampaan festivaalifiilikseen! Aurinkolasien, hassujen hattujen ja muiden festarihenkisten asusteiden lisäksi alueelta löytyy mm. festivaalikampaamo ja erilaisia pelejä. Iskelmän virallinen merchandise-piste sijaitsee Terassi Riemun alakerrassa, josta voit ostaa suosikkiartistiesi fanituotteita bändien omilta merkkarimyyjiltä.

SANITEETTITILAT 

Koko Iskelmä Festivaalin alueella on runsaasti festarivessoja eli niin kutsuttuja bajamajoja, joiden käyttäminen on maksutonta. Bajamajojen lisäksi Terassi Riemun kellarikerroksessa sijaitsee 100 vesivessaa. Vesivessojen käyttö maksaa 15€/3 päivää to-la, 10€/2 päivää pe-la ja 5€/päivä tai 2€/kertakäynti. Wc-rannekkeita myydään Infopisteeltä.

 

PANKKIAUTOMAATTI

HimosParkissa ei valitettavasti ole pankkiautomaattia. Lähin sellainen löytyy Patalahdelta, vajaan parin kilometrin päästä Himokselta. Lisäksi käteistä voi nostaa Jämsän keskustasta, noin 8 kilometrin päässä Himokselta.

 

ENSIAPUPISTE

Ensiaputelttamme sijaitsee Himos Centerin päädyssä.

 

VESIPISTEET

Sekä festivaali- että leirintäalueelta löytyy useita vesipisteitä. Vesipisteiden sijainnit on merkitty karttaan.

  

ONNIBUS

Onnibussin pysäkki sijaitsee 9-tien reunassa, Säyrylänsalmentien päässä. Löydät pysäkin myös tämän sovelluksen kartasta.

 

TAKSI

Himoksen alueella on oma taksitolppa, jonka löydät myös tämän sovelluksen kartasta. Jämsän taksin puhelinnumero on 020 090 909.

 

ALKOMETRI

Puhallutuspiste sijaitsee Infopisteellä sekä Himos Centerin vastaanotossa. Sunnuntaina 25.6. puhallutus tapahtuu vain Himos Centerillä klo 8:00 alkaen. Lähde rattiin vain nollat taulussa!

 

ESTEETTÖMYYS

Festivaalialueelta löytyy korokekatsomo pyörätuoliasiakkaita varten. Alue on läpeensä helppokulkuinen, pääosin asfaltoitu kenttä. Festivaalialueelta löytyy myös useita invavessoja.

Huom! Avustaja pääsee festaroimaan samalla pääsylipulla, mikäli hän saapuu yhä aikaa avustettavan kanssa lipunvaihtopisteelle.

 

VALOKUVAUS

Festivaalialueen viralliset valokuvaajat liikkuvat Iskelmä Festivaalin festarialueella ja sen ympäristössä. Kuvia käytetään sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram) sekä verkkosivuillamme www.iskelmafestivaali.fi. Lisäksi median edustajat kuvaavat festivaalialueella. Muistathan käyttää häshtägiä #iskelmafestivaali päivittäessäsi kuvia sosiaaliseen mediaan.

 

OHEISOHJELMA

KAVALJEERIPALVELU

Huippusuosittu kavaljeeripalvelu palaa Iskelmään! Himostanssijoiden upeat mies- ja naiskavaljeerit tanssittavat juhlakansaa perjantai-iltana Tanssiteltalla.  

KARAOKE
Mitäpä olisi Iskelmä Festivaali ilman karaokea? Koko kansan suosikkiharrastus raikaa kahdessa paikassa, Monon Terassilla sekä Himos Hotellin etupihan Karaoketeltassa.

TANSSITELTTA
Himos Areenan ja Pääportin läheisyydessä sijaitsevassa Tanssiteltassa festivaaliyleisöllä on mahdollisuus näyttää taitonsa niin valssin, tangon kuin humpankin tahdissa. Iltapäivän tanssikursseilla pääsee perehtymään sekä yksintanssien että paritanssien saloihin. Iltaisin tanssiteltassa tanssikansaa viihdyttävät rakastetut iskelmäartistit.
 
ISKELMÄJOOGA
Viime kesän jymymenestys Iskelmäjooga vedetään Himos Centerin etupihalla iskelmäklassikoiden tahdittamana perjantaina ja lauantaina klo 12.30 – 13.15. Ohjatun joogan hinta on 10 euroa.
 
HIMOS AREENA
Himos Areena toimii sekä festivaalin esiintymispaikkana, mutta myös Iskelmäfestivaalin virallisena Jatkopaikkana. Himos Areenan discossa juhlitaan joka yö klo 04:00 asti.

FESTARIKLASSIKOT
Iskelmä Festivaalilla voi testata myös festariaktiviteettien klassikkoja: paikalla on benjihyppymahdollisuus, riippumistanko, rodeohärkä sekä uutuutena Taffelin paljuvene, jolla pääsee ajelulle Säyrylänsalmelle.