Info - Iskelmä Festivaali 2019

Festari-info

IKÄRAJAT

Tapahtuma on K-18. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ajokortilla, passilla tai kuvallisella henkilökortilla.
Tapahtuman ikärajaa noudatetaan sekä festivaalialueella, leirintäalueella tai tapahtuman lähiympäristössä. Alaikäiset vieraat menettävät mahdollisen festivaalirannekkeensa ja heidät poistetaan alueelta. Tarvittaessa asiasta otetaan yhteys myös viranomaisiin.

TAPAHTUMA-ALUE

Iskelmä Festivaali alue uudistuu! Upea uusi festariranta aivan festivaalialueen vieressä aukeaa yleisön käyttöön. Ranta on käytössä koko päivän, joten voit pistäytyä pulahtamassa, upottaa varpaasi kuumaan hiekkaan ja nauttia aurinkoisista kesäpäivistä Iskelmätunnelmissa. Kulku rantaan tehdään suoraan festivaalialueelta. Myös festivaalin VIP-alue kokee muutoksen ja siirtyy uusiin tiloihin Iskelmälavan viereen. VIP-alueella on uusi, kaksikerroksinen VIP-terassi sekä erillinen ruokailualue. VIP-alueelle on esteetön pääsy ja sieltä on erinomainen näkyvyys Iskelmälavalle. Uudistuksen myötä katsomoravintola Riemu aukeaa kokonaisuudessaan festariyleisön käyttöön.

Koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta. Omien alkoholijuomien tuonti alueelle on kielletty.
Alueella on kaksi festivaalilavaa, joista toinen sijaitsee katetussa teltassa. Lisäksi ohjelmaa on Himos Areenalla. Alueella asiakkaita palvelee mm. Terassiravintola Riemu, useat eri myyntipisteet sekä Ravintola Tupa, jossa tapahtuman aikana mm. aamiainen, kotiruokabuffet sekä A’la Carte.

Tapahtuma-alueen porttien aukioloajat:

TO klo 16.30-02.30

PE klo 14-02.30

LA klo 13.30-02.30 

ESTEETTÖMYYS

Avustaja pääsee maksutta maksavan avustettavan kanssa tapahtumaan. Avustajakäytäntö koskee kaikkia, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimimiseen tai asioimiseen. Avustajan ja avustettavan tulee saapua yhtä aikaa rannekkeenvaihtopisteeseeen tai pääportin vieressä sijaitsevaan Info-pisteeseen, joissa asia käsitellään. Avustajakortin tai vammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä.

Himos Park on kauttaaltaan asvaltoitu ja helppokulkuinen alue. Pyörätuolilla pääsee myös Terassiravintola Riemun pohjakerrokseen sekä ensimmäiseen kerrokseen. Rantalavalla ja Päälavalla on omat pyörätuolikorokkeet vain pyörätuoliasiakkaiden käyttöön.

Tapahtuma-alueen lähellä, Himos Areenan vieressä sijaitsevalla pysäköintikentällä sijaitsevat invapysäköintipaikat. Tapahtuma-alueella on kaksi inva-wc:tä: toinen terassiravintola Riemun alakerrassa, toinen Himos Hotellissa. Molempien oven avaa henkilökunta.

INFOPISTE, LÖYTÖTAVARATOIMISTO JA NARIKKA

Pääportin läheisyydessä toimii infopiste, löytötavaratoimisto ja valvottu narikka. Narikan hinta on 3€.

Tapahtuma-aikana löytötavaroita voi tiedustella Narikassa, tapahtuman päätteeksi sunnuntaina Himos Centerin vastaanotossa. Löytötavarat siirretään ke 3.7. Keski-Suomen löytötavarapalveluun.

Infon aukioloajat:

KE klo 16-22

TO klo 12-04

PE klo 10-04

LA klo 10-04

Narikan ja löytötavaratoimiston aukioloajat:

KE klo 22-04 (Areenan sisällä)

TO klo 12-04

PE klo 10-04

LA klo 10-04

VALOKUVAUS

Festivaalialueella sekä sen ympäristössä liikkuu tapahtuman aikana virallisia valokuvaajia ja videokuvaajia. Kuvia käytetään markkinoinnissa, somekanavissa, aftermovieissa sekä nettisivuilla www.iskelmafestivaali.fi. Myös media kuvaa festivaaleilla.

Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä, leirintä- ja mökkialueilla sallittuja. Omalla puhelimella kuvaaminen sekä niin sanotut ”pokkarikamerat” ovat tapahtuma-alueella sallittuja.

HUOMIOITHAN

Oikeudet ohjelmaan ja aikatauluun liittyviin muutoksiin pidätetään.
Osa ohjelmasta voidaan järjestää esiintymispaikassa, jossa on rajoitettu kapasiteetti.

KIELLETYT JA SALLITUT ESINEET

Festivaalialueelle eli Himos Parkin tapahtuma-alueelle ei saa tuoda
– pulloja, purkkeja, tölkkejä
– sateenvarjoja
– retkituoleja
– minkäänlaisia juomia. Tyhjä, 0,5L läpinäkyvä muovipullo on sallittu vesipulloksi
– lemmikkejä
– minkäänlaisia aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne
– huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita
– järjestelmäkameraa, videokameraa tai selfiekeppiä
– dronelennokkeja
– omia radiopuhelimia
– polkupyöriä, skeittilautoja, potkulautoja, sähköpyöriä tai sähkömopoja

Lemmikkejä, aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserosoittimia, spraymaaleja, dronelennokkeja tai omia radiopuhelimia ei saa tuoda myöskään leirintäalueelle.